De zit stokken voor een parkiet en papegaaien kooi

De zit stokken voor een parkiet en papegaaien kooi

De zit stokken voor een parkieten en of papegaaien kooi.

Het is belangrijk de juiste zitstokken te hebben voor de pootjes voor je parkiet of papegaai. Het liefst dan ook verschillende diktes zodat de nageltjes op een natuurlijke manier slijten , en hun pootjes volledig gebruikt worden zodat ze niet op 1 bepaalde plek eelt bobbels krijgen.

Wij gebruiken bij de kaketoe in de kooien vaak beuken hout van ongeveer 35mm dik en of knotwilgen met een dikte van 3 tot en met 5 cm Onze kaketoe,s hebben niet een standaard kooi. En daardoor passen de meeste standaard zitstokken niet lekker , dus moeten wij daardoor onze eigen zitstokken creëren. De pyrrhura,s bij ons hebbben wel standaard kooi, en hadden dus de mogelijkheid om verschillende materialen zitstokken aan te schaffen.

Hierbij kan je denken aan kurk , javahout maar ook andere materialen worden aangeboden. 

Betonnen slijstokken is ook een optie , het kan erbij helpen dat je vogels niet te scherpe nagels krijgt, alleen ik adviseer wel om gegelmatig het voetenbed van de vogel te controleren. Het kan namelijk ook voor versneld eelt bulten geven en slijtage van de voetkussentjes , en dat is ook niet prettig voor de vogel.

Het is ook belangrijk dat ze voldoende zit mogelijkheid hebben, en dat de zitstokken regelmatig omgedraaid worden. Dat in verband met de slijtage van de zitstoken. Mochten de zitstokken echt te ver versleten zijn , dan kan je ze het beste eens vervangen, en heb je gelijk de mogelijkheid om de indeling van de kooi te veranderen.

Terug naar blog