Over onze vogels

Over onze vogels

Ik ben met vogels op gegroeid, mijn ouders hadden altijd een grasparkiet en een Grijzenroodstaard.

En buiten in de tuin hadden ze een duivenhok.

Toen ik op me zelf ging wonen had ik nooit gedacht dat ik ook aan vogels te beginnen.

Het begon met een valkparkiet en uiteindelijk hadden we een aardige volière met 20 valkparkieten.

Door die valkparkieten begon ik zelf speelgoed te maken, en sinds toen is die hobby snel uit gegroeid.

Op dit moment hebben wij twee witkuif kaketoe's, één geelkuif kaketoe en twee Pyrrhura's

Quincy en Misty zijn de witkuif zusjes.

Ze zijn in de zelfde week geboren, en samen op gegroeid.

Joey hebben we in 2017 overgenomen van een goede kennis, die zocht door omstandigheden een nieuw huisje.

Peewee en Grumpy zijn onze pyrrhura donderstralen.

Ze vervelen zich niet snel bij ons. Ik zorg altijd wel voor uitdagend speelgoed, ook al verschillen ze alle vijf erg in gedrag, en hebben ze allemaal hun eigen voorkeur als het om speelgoed gaat. Daardoor is het dus ook voor mij uitdagend om voor iedere vogel iets te maken wat bij zijn of haar speelgedrag past.

Zo heeft onze Quincy mega blokken aan een rvs spies, en foeragespeelgoed is vaak na foerage kapot en weg gesloopt.

Zo heeft onze Misty de voorkeur voor middelmaat / kleine maat schijfjes, en kan ik bij haar vaak nog een aantal keer de foerage speeltjes van haar hervullen.

Joey vind het dan weer erg leuk om de touwtjes door te bijten waar haar blokken aanhangen, en wil enkel wat hout weg slopen na het douchen. het maakt haar dan niet uit of het grote of kleine blokken zijn. Foerageren is ze nog langzaam aan het leren , maar begint het wel steeds leuker te vinden.

Het koppeltje Pyrrhura's spelen samen met van alles, van voetspeeltjes tot foerage speelgoed. Ze vinden een heel hoop leuk, als het maar wel hun maat is, alles is daarom best wel klein zodat ze ook weg gesloopt krijgen.

 

Terug naar blog